dissabte, 14 de gener del 2012

Capítol 1: 'Sèries Intravena'

L’entrada de segle ha vingut acompanyada de crisis econòmiques, desastres naturals, assasinats caníbals i alertes de pandèmies. No obstant, podem buscar consol i protecció al caliu del gran nombre de sèries (algunes de qualitat, altres no pas) que han lluitat per liderar les audiències en els últims anys... Us presentem les millors sèries del segle XXI!

Si sou mínimament addictes a les sèries, us n’haureu adonat que algunes temàtiques han acaparat l’atenció de la majoria de productors.

Aquest és el cas, per exemple, de les ficcions protagonitzades per metges, infermeres i altres treballadors d’hospitals. En aquest sac, s’hi inclouen grans drames, com la mítica Urgencias, House MD o Grey’s Anatomy, i d’altres que han intentat seguir el seu camí amb infructuosos resultats, com MIR o Mercy.

Algunes han optat per seguir trames amb matisos diferents, com els tocs feministes de Strong Medicine (Doctores de Filadèlfia) i Private Practice, la decadència de la carn sobre la que es parla a Nip/Tuck, o la inmoralitat de Nurse Jackie.

A Espanya, s’aposta pels drames més tradicionals. Un exemple n’és Hospital Central.
 
La comèdia també ha tret el cap en aquest tipus de sèries, tal i com veiem a la irreverent Scrubs.
 
No obstant, les sèries basades en aspectes sociosanitaris s’han diversificat. No només podem seguir curiosos mètodes de psicoteràpia a Web Therapy, In treatment o La Pecera de Eva, sinó que també podem veure el progrés de la malaltia des del punt de vista del pacient a sèries com The Big C, Polseres Vermelles o Angels in America.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

 

va enSèrie Design by Insight © 2009